Recept: Šampiňóny na smotane s mrkvou
Zhrnutie: Nemusíte byť vegetariáni, aby ste si Šampiňóny na smotane s mrkvou zamilovali. A pritom je to jednoduché a rýchle jedlo z húb.
Suroviny
- 250 g čerstvých šampiňónov
- 1 cibuľa stredne veľká
- 1 PL masla
- 1 ks väčšej paradajky
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 2 menšie alebo 1 veľká mrkva
- Soľ
- 180 ml šľahačkovej smotany
- 1 mladá cibuľka so zelenou časťou
Postup
- Nakrájame stredne veľkú cibuľu na kocky. Šampiňóny umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Mrkvu ošrabeme a nakrájame na kolieska alebo polkolieska.
- Cibuľku dáme na maslo a len chvíľku popražíme.
- Pridáme šampiňóny a spolu dusíme, až kým nepustia huby šťavu. Potom pridáme mrkvu, soľ, mleté čierne korenie a ďalej dusíme. Podľa potreby podlievame vodou.
- Keď je to skoro udusené, pridáme paradajku nakrájanú na kocky. Šupku neodstraňujeme. Podusíme ešte asi 5 minút.
- Pridáme smotanu. Keď zovrie, pridáme cibuľku nakrájanú na kolieska. Po 3 minútach odstavíme.
- Podávame s ryžou.
Počet porcií: 4