Recept: Špenátová polievka
Suroviny
- 150 g mrazeného alebo čerstvého špenátu
- 1 malá cibuľa
- 1PL masla
- 1PL hladkej múky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- na špic noža muškátového kvetu
- 1 dcl mlieka
- nakrájané kocky pečiva (najlepšie staršieho)
Postup
- Cibuľku narežeme úplne nadrobnúčko a dáme pražiť do hrnca na masle. Netreba pražiť do zlatista, len mierne.
- Pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a pridáme hladkú múku. Miešame, aby zápražka neprihorela.
- Keď je zápražka hotová zalejeme vodou a mliekom.
- Vložíme mrazený špenát, osolíme, pridáme muškátový kvet a privedieme do varu.
- Necháme vrieť asi 5 – 10 minút.
- Podľa chuti dosolíme.
- Na panvici opražíme pečivo, ktoré pri podávaní špenátovej polievky vložíme na vrch.
Počet porcií: 8