Fajn Recepty

Svieži tvarohový koláč

4.2
(71)

Tento svieži tvarohový koláč pečieme na menšom plechu. Ja ho pečiem na 25 cm krát 30 cm. Potom je koláč taký pekne vysoký. Samozrejme, môžete ho robiť aj na väčšom plechu, chutiť bude rovnako.

Recept: Svieži tvarohový koláč

Suroviny

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 150 g kryštálového cukru
  • 220 g masla
  • 370 g hladkej múky
  • Prášok do pečiva

Tvarohová plnka:

  • 500 g tvarohu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice hrubej múky
  • 4 bielka
  • 1 lyžica citrónovej šťavy


Postup

  1. Žĺtky a cukor vymiešame do peny. Potom pridáme zmäknuté maslo a ďalej pomiešame. Pridáme osiatu múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu vyvaľkáme a dáme na plech. Druhú polovicu dáme do mikroténového sáčku do chladničky.
  3. Spravíme si plnku do koláča. Zmiešame tvaroh, cukor a citrónovú šťavu. Pridáme hrubú múku a ešte dobre premiešame. Z bielkov spravíme sneh, pridáme do plnky a varechov zľahka zapracujeme.
  4. Na plech dáme tvarohovú plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrchné cesto vidličkou poprepichujeme, aby sa pri pečení nerobili bubliny.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 ° C asi 35 minút.

Počet porcií: 20


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hlasov: 71

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version