Tento svieži tvarohový koláč pečieme na menšom plechu. Ja ho pečiem na 25 cm krát 30 cm. Potom je koláč taký pekne vysoký. Samozrejme, môžete ho robiť aj na väčšom plechu, chutiť bude rovnako.
Recept: Svieži tvarohový koláč
Suroviny
Cesto:
- 4 žĺtky
- 150 g kryštálového cukru
- 220 g masla
- 370 g hladkej múky
- Prášok do pečiva
Tvarohová plnka:
- 500 g tvarohu
- 150 g kryštálového cukru
- 2 lyžice hrubej múky
- 4 bielka
- 1 lyžica citrónovej šťavy
Postup
- Žĺtky a cukor vymiešame do peny. Potom pridáme zmäknuté maslo a ďalej pomiešame. Pridáme osiatu múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu vyvaľkáme a dáme na plech. Druhú polovicu dáme do mikroténového sáčku do chladničky.
- Spravíme si plnku do koláča. Zmiešame tvaroh, cukor a citrónovú šťavu. Pridáme hrubú múku a ešte dobre premiešame. Z bielkov spravíme sneh, pridáme do plnky a varechov zľahka zapracujeme.
- Na plech dáme tvarohovú plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrchné cesto vidličkou poprepichujeme, aby sa pri pečení nerobili bubliny.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 ° C asi 35 minút.
Počet porcií: 20