Tento recept na Syrovo šunkové slimáky z lístkového cesta mi kedysi dávno niekto povedal, tak je to taký “z pokolenia na pokolenie” a asi už aj dosť modifikovaný. Napriek tomu vám ručím za to, že sú to tie najlepšie slimáky z lístkového cesta, aké ste kedy jedli. 🙂
Recept: Syrovo šunkové slimáky z lístkového cesta
Suroviny
- 1 chladené lístkové cesto
- 1 vajce
- 150 – 200 g syra (eidam, gouda)
- 150 – 200 g šunky
- na posypanie “medzi prsty” celá rasca (môžeme prípadne vynechať – podľa chuti)
Postup
- Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske
- Vymiešame vajce a cca polovicou vaječnej hmoty potrieme cesto, ostatok si odložíme na neskôr.
- Na potreté cesto rozložíme nastrúhaný syr. Na hornej časti necháme cca 3-4 cm neposypané, aby sa pri rolovaní plnka nevylievala von.
- Na syr rozložíme plátky šunky a tie spomínané 3-4 cm necháme nepokryté (tie sú len potreté vajcom).
- Potom od spodného okraja opatrne začneme cesto aj s plnkou zavinovať. Zavinuté cesto krájame na “trojuholníčky”, ukladáme na papierom vyložený plech
- Potrieme vajcom a posypeme rascou.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch s ventilátorom kým nie je povrch zlatistý.
Počet porcií: 8