Táto talianska paradajková polievka musí byť príjemne hustá, preto určite použite aspoň dve konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Je úplne jedno, či sú paradajky celé alebo krájané, keďže na konci sa polievka pomixuje. Dostať aj konzervy, kde je už k paradajkám pridaná bazalka, v takom prípade drvenú bazalku nedávame alebo jej dáme menej.
Recept: Talianska paradajková polievka
Suroviny na taliansku paradajkovú polievku
- 1 cibuľa
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- Olivový Olej
- 2 konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave 240/400 g
- 500 ml paradajkový pretlak
- 1 bobkový list
- 1 ČL provensálskych bylín
- 1 ČL drvenej bazalky
- Soľ
- Cukor
- Strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr – nemusí byť
Postup na taliansku paradajkovú polievku
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrni rozohrejeme olivový olej a cibuľu opražíme pár minút do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu ešte popražíme. Premiešame, aby sa cesnak nezačal prichytávať.
- Pridáme do hrnca dve plechovky lúpaných paradajok, paradajkový pretlak a vodu. Taktiež pridáme bobkový list, provensálske byliny a drvenú bazalku (ale len v prípade, že sme nepoužili paradajky s bazalkou v konzerve). Premiešame a varíme na malom plameni asi 30 minút.
- Polievku odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vyberieme bobkový list – toto nezabudnime 🙂 a ponorným mixérom pomixujeme. Nie úplne, ale tak aby sem tam ostali malé kúsky paradajok.
- Dochutíme soľou a cukrom.
- Paradajkovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným parmezánom alebo aj iným tvrdým syrom.
Počet porcií: 10
Postup prípravy tejto talianskej polievky z paradajok si môžete pozrieť aj v nasledovnom videu.
Pozrite si video recept a uvidíte, aké je to jednoduché.