Fajn Recepty

Talianska paradajková polievka

4.5
(34)

Táto talianska paradajková polievka musí byť príjemne hustá, preto určite použite aspoň dve konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Je úplne jedno, či sú paradajky celé alebo krájané, keďže na konci sa polievka pomixuje. Dostať aj konzervy, kde je už k paradajkám pridaná bazalka, v takom prípade drvenú bazalku nedávame alebo jej dáme menej.

Recept: Talianska paradajková polievka

Suroviny na taliansku paradajkovú polievku

  • 1 cibuľa
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový Olej
  • 2 konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave 240/400 g
  • 500 ml paradajkový pretlak
  • 1 bobkový list
  • 1 ČL provensálskych bylín
  • 1 ČL drvenej bazalky
  • Soľ
  • Cukor
  • Strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr – nemusí byť


Postup na taliansku paradajkovú polievku

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrni rozohrejeme olivový olej a cibuľu opražíme pár minút do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu ešte popražíme. Premiešame, aby sa cesnak nezačal prichytávať.
  2. Pridáme do hrnca dve plechovky lúpaných paradajok, paradajkový pretlak a vodu. Taktiež pridáme bobkový list, provensálske byliny a drvenú bazalku (ale len v prípade, že sme nepoužili paradajky s bazalkou v konzerve). Premiešame a varíme na malom plameni asi 30 minút.
  3. Polievku odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vyberieme bobkový list – toto nezabudnime 🙂 a ponorným mixérom pomixujeme. Nie úplne, ale tak aby sem tam ostali malé kúsky paradajok.
  4. Dochutíme soľou a cukrom.
  5. Paradajkovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným parmezánom alebo aj iným tvrdým syrom.

Počet porcií: 10


Postup prípravy tejto talianskej polievky z paradajok si môžete pozrieť aj v nasledovnom videu.

Pozrite si video recept a uvidíte, aké je to jednoduché.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 34

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version