Recept: Tiramisu s piškótami
Suroviny
- 250 g mascarpone
- 250 g jemného tvarohu
- 1 šľahačková smotana
- 3 žĺtka
- 3 PL lyžice medu
- 1 vanilkový cukor
- 1 – 2 balíky dlhých piškót (podľa veľkosti balíka)
- 3 – 4 dcl silnejšej kávy
- Kakao na posypanie
Postup
- Vo vodnom kúpeli vymiešame žĺtka v šľahačkovej smotane
- Po vychladnutí pridáme tvaroh, mascarpone, med a vanilkový cukor a ponorným mixérom vymiešame na hladký krém.
- Na tácku uložíme cca. 8 piškót namočených v studenej káve. Máčame v tanieri, nie v pohári.
- Nanesieme 1/3 vymiešaného krému.
- Opäť pridáme vrstvu piškót namočených v káve.
- Opäť nanesieme druhú tretinu krému.
- Ukončime tretím radom piškót a poslednou tretinou krému.
- Vrch posypeme kakaom a dáme na 3/4 hodiny chladiť.
Počet porcií: 8