Výborné, ľahké tuniakové cestoviny, tuším by sme ich mohli zaradiť aj do kategórie zdravých jedál 🙂 Ideálne v lete a chutné sú dokonca aj studené.
Ešte malý postreh ohľadom bazalky: ak nenájdete doma vňať, kľudne ju vynechajte, ale určite doporučujem pridať aspoň sušenú bazalku. Ak máte čerstvú bazalku, sušenú nedávajte, ale čerstvú primiešajte až nakoniec.
Recept: Tuniakové cestoviny
Suroviny
- Olivový olej
- 2-3 strúčiky cesnaku
- Čerstvá petržlenová vňať
- 1 ks konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 ks konzerva lúpané paradajky
- Trošku cukru
- Soľ
- Bazalka
- Čierne olivy (kto má rád)
- Uvarené cestoviny (penne, vrtuľky, motýliky) – množstvo podľa počtu stravníkov
- Postrúhaný tvrdý syr
Postup
- Na olivovom oleji krátko opražíme cesnak rozpolený na polovice a petržlenovú vňať.
- Potom cesnak vyberieme, pridáme tuniaka a dusíme asi 2 minútky.
- Napokon pridáme pokrájané lúpané paradajky z konzervy (ak máte čerstvé, doporučujem potom také poriadne dozreté a sladké, samozrejme ich nezabudnite olúpať), dáme trošku cukru, soľ, sušenú bazalku. Dusíme max. 5 minút.
- Nakoniec pridáme pokrájané olivy.
- Ešte horúce cestoviny zmiešame s omáčkou a ihneď pridáme postrúhaný syr. Ešte raz premiešame a cestoviny sú hotové.
Počet porcií: 4