Výborná tvarohová pomazánka, ktorú máme radi s ľubovoľným druhom pečiva. A keď sezóna, tak je super dať si k tvarohovej nátierke veľa čerstvej zeleniny.
Recept: Tvarohová pomazánka
Suroviny
- 1 menšia až stredná cibuľa
- 250 g tvarohu, najlepšie mäkkého
- 2 PL masla
- 1 ČL sladkej mletej červenej papriky
- 1/2 ČL mletej alebo celej rasce
- Ak je tvaroh veľmi tvrdý a hrudkovitý, tak 1 až 2 PL sladkej alebo šľahačkovej smotany
- Soľ
Postup
- Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do misy, kde budeme nátierku pripravovať.
- Pridáme maslo, necháme chvíľu odstáť, kým nezmäkne.
- Pridáme mletú papriku, soľ a rascu. Dobre vymiešame, aby to bolo (hlavne mletá paprika) rovnomerne premiešané.
- Až teraz dáme tvaroh, ak dávame, tak aj smotanu a opäť premiešame.
- Podľa potreby dosolíme.
- Po vymiešaní môžeme tvarohovú nátierku ihneď podávať.
Počet porcií: 8