Pre prípravu Údeného tofu so zeleninou doporučujem používať kari korenie v mlynčeku, je voňavé a nedá sa porovnať s kari v sáčku, takisto kvalitnú sójovú omáčku (dostať kúpiť v ázijských potravinách).
Recept: Údené tofu so zeleninou
Suroviny
- 1 ks údené tofu
- Sójová omáčka
- 1/2 balíčka mrazenej zeleniny (zmes mrkva, hrášok, kukurica)
- Olej
- 1 ks cibuľa
- Soľ
- Čierne korenie
- Kari korenie
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
- Údené tofu si nakrájame na malé kocky (cca 1 x 1 cm), dáme do misky, pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame. Necháme odpočívať asi 10 min.
- Mrazenú zeleninu dáme do vriacej vody a necháme prevrieť asi 2-3 minúty. Potom scedíme.
- Na panvici speníme na oleji cibuľu, pridáme tofu, orestujeme 3 minúty. Potom pridáme scedenú zeleninu, orestujeme ďalšie 3 minútky. Osolíme, pridáme koreniny, ochutnáme. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak.
- Podávame s ryžou parboiled alebo s jasmínovou ryžou, príp. s chlebom alebo zjeme len tak.
Počet porcií: 2