Vajíčkovú pomazánku sme sa učili robiť veľmi dávno v škole na krúžku varenia. Je úplne jednoduchá, takže ju zvládne každá gazdinka. Do vajíčkovej nátierky sa môže pridať aj najemno nakrájaná pažítka. Cibuľka je výborná jarná, ale ak nemáme, tak dáme obyčajnú alebo ja keď mám, tak dám šalotku.
Recept: Vajíčková pomazánka
Suroviny
- 40 g masla
- 2 vajcia
- 3 trojuholníky (balenia) mäkkého syru
- 1 ČL obyčajnej plnotučnej horčice
- 1 malá cibuľka
- 2 – 3 plátky šunky
- Soľ
Postup
- Do misky dáme maslo a necháme odstáť, kým nie je mäkké.
- Vajcia zatiaľ uvaríme na tvrdo a dáme do studenej vody ochladiť. Po vychladnutí vajcia olúpeme.
- K maslu pridáme mäkký syr a horčicu. Premiešame.
- Pridáme aj cibuľku nakrájanú čo najdrobnejšie a šunka nakrájanú na štvorčeky.
- Pridáme vajcia nakrájané na kocky a podľa chuti dosolíme.
Počet porcií: 8
Čo ja milujem je, že na vajíčkovú pomazánku si nakrájam úplne na tenučko kyslú uhorku. Vyskúšajte a uvidíte, že to má svoje čaro. Tá kyselkavá chuť z uhorky je na vajíčkovej nátierke úplne geniálna.