Výborná bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
.
Recept: Výborná bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou
Suroviny
- 2 ks bravčovej panenky
- Olivový olej
- Soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL korenia na pečenie bravčového
- 1 ČL mletej rasce
- 1 menšia cibuľa
- Maslo
- 250 g šampiňónov
- Nasekaná petržlenová vňať, čerstvá či mrazená
- 1 – 2 ČL hladkej múky
- 1 šľahačková smotana
- 1 ČL mletej červenej papriky
- Mleté čierne korenie
- 1 menšia maslová tekvica
- 1 väčšia mrkva
Postup
- Bravčovú panenku dáme na noc do marinády, ktorú pripravíme nasledovne: Bravčovú panenku nasolíme, okoreníme korením na pečenie bravčového mäsa a mletou rascou, pretlačeným cesnakom a pridáme olivový olej. Dobre to rukami ponatierame na mäso a necháme v pekáči, kde sa bude bravčová panenka piecť, na noc v chladničke. Kým pôjdeme spať, pár krát mäso otočíme. 🙂
- Na druhý deň ráno dáme mäso piecť v prikrytom pekáči na 200 °C, vrchný a spodný ohrev.
- Medzitým si pripravíme hubovú omáčku: načistíme cibuľu na kocky a dáme popražiť na olej a maslo. Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme do mäkka.
- Potom pridáme mletú červenú papriku, soľ, hladkú múku a mleté čierne korenie. Dobre premiešame a pridáme pol kelímku smotany. Necháme prevrieť.
- Mäso počas pečenia obraciame, a v prípade potreby podlievame.
- Po cca hodine pečenia pridáme do pekáča s panenkou očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu.
- Tekvicu očistíme, jadrá vyberieme a nakrájame na väčšie kocky. Jemne osolíme. Keď je už mäso takmer upečené, pridáme do pekáča tekvicu, dolejeme zvyšnú smotanu a pečieme odkryté 20 – 30 minút.
- Podávame s pripravenou šampiňónovou omáčkou a ako prílohu buď ryžu alebo zemiaky.
Počet porcií: 10
https://www.fajnrecepty.sk/vyborna-bravcova-panenka-so-sampinonovou-omackou/3114https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcova-panenka-so-sampinonovou-omackou.jpg?v=1599330702https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcova-panenka-so-sampinonovou-omackou-180x180.jpg?v=1599330702Jedlá z mäsa. Recept: Výborná bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou Suroviny 2 ks bravčovej panenky Olivový olej Soľ 2 strúčiky cesnaku 1 ČL korenia na pečenie bravčového 1 ČL mletej rasce 1 menšia cibuľa Maslo 250 g šampiňónov Nasekaná petržlenová vňať, čerstvá či mrazená 1 - 2 ČL hladkej múky 1 šľahačková...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty