Vyprážané pirohy
Recept: Vyprážané pirohy
Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom.
Suroviny
- 800 g hladkej múky
- 3/4 litra kyslého mlieka
- 1 ČL soli
- 1/2 kocky droždia
- 1 kg zemiakov
- 125 g bryndze
- Mleté čierne korenie
Postup
- Vo väčšej nádobe zmiešame múku, kyslé mlieko, soľ a rozmrvené droždie. Spracujeme cesto.
- Podľa potreby pridáme múku alebo mieko. Cesto nemá byť ani riedke ani husté, ale skôr také lepivé.
- Cesto necháme trošku odpočinúť, zatiaľ uvaríme zemiaky.
- Do vychladnutých zemiakov pridáme bryndzu, štipku mletého čierneho korenia a soli a dobre rozmiešame.
- Na pomúčenú doku dáme cesto a rozvaľkáme na cca 0,5 cm plát.
- Nakrájame na štvorce asi 4 cm, ktoré plníme zemiakovobryndzovou zmesou pomocou malej lyžičky.
- Pirohy zalepíme a vyprážame z oboch strán do zlatista
Počet porcií: 16
https://www.fajnrecepty.sk/vyprazane-pirohy/1350https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-pirohy.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-pirohy-180x180.jpgJedlá bez mäsaRecept: Vyprážané pirohy Vyprážané pirohy v tomto recepte robíme s bryndzou, ale výborné sú aj s kapustou alebo slaným tvarohom. Suroviny 800 g hladkej múky 3/4 litra kyslého mlieka 1 ČL soli 1/2 kocky droždia 1 kg zemiakov 125 g bryndze Mleté čierne korenie Postup Vo väčšej nádobe zmiešame múku,...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty