Na vyprážaný chlieb vo vajci je najlepšia veka, ale môže byť aj iný, ľubovoľný typ chleba. Výborný vyprážaný chlieb vo vajíčku dosiahnete aj s ostareným chlebom.
Recept: Vyprážaný chlieb vo vajci
Suroviny
- 4 vajcia
- Soľ
- 1 dcl mlieka
- Olej na vyprážanie
- Chlieb
Postup
- Vajcia rozbijeme do hlbokého taniera. Pridáme soľ a mlieko. Dobre rozmiešame, ja som zvyknutá vidličkou. Ak máme malý tanier, tak najprv 2 vajcia s polkou mlieka a potom zvyšok.
- Na panvici rozhorúčime olej na vyprážanie.
- Chlieb pomocou vidličky namočíme z obidvoch strán do vajec a opražíme do zlatista najskôr z jednej strany a potom z druhej. Vyberieme a položíme na servítku, ktorá popije zvyšný olej.
- Vyprážaný chlieb vo vajci podávame so zeleninou, výborná je na jemno nakrájaná cibuľka. Hotový chlebík vo vajíčku možeme natrieť makkým syrom a podávať s kečupom.
Počet porcií: 10