Recept: Vyprážaný karfiol
Majú ho radi deti aj dospelí – áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.
Suroviny
- Karfiol
- Soľ
- Hladká múka
- Vajcia
- Olej na vyprážanie
Postup
- Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to polomäkké, pozor nie mäkké, vyberieme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si suroviny na trojobal: hladkú múku, osolené a rozmiešané vajíčka a strúhanku. Rúžičky obalíme v trojobale, ak sú príliš veľké pozdĺžne rozkrojíme.
- Na panvici rozpálime olej a pred vložením do oleja ešte raz obalíme vo vajíčku. Pomaly vyprážame a často obraciame, aby boli časti karfiolu rovnomerne vypražené.
- Vyprážaný karfiol podávame so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.
Počet porcií: 8