Vyprážaný losos
Vyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní.
Recept: Vyprážaný losos
Suroviny
- 500 g losos
- 3 vajíčka
- Mlieko
- Hladká múka
- Strúhanka
- Olej na vyprážanie
- Soľ
- Citrón
Postup
- Lososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky.
- Jemne z obidvoch strán nasolíme.
- Vajíčka vymiešame s troškou mlieka a soľou. Pripravíme si do osobitných tanierov hladkú múku a strúhanku.
- Lososové filety klasicky obalíme v trojobale – hladká múka, vajíčko a strúhanka.
- Na panvici rozpálime olej a opatrne vkladáme jednotlivé kúsky. Tesne pred vložením ich ešte raz namočíme vo vajíčku.
- Pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.
- Vyprážaný losos podávame so zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.
Počet porcií: 4
Pozrite sa, ako na to
Tento recept je síce jednoduchý, ale ak si ho chcete aj pozrieť, nech sa páči. Pozrite si aj ďalšie recepty ny youtube kanáli FajnRecepty.
https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-losos/1531https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-losos.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany-losos-180x180.jpgRybylosos,rybaVyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní. Recept: Vyprážaný losos Suroviny 500 g losos 3 vajíčka Mlieko Hladká múka Strúhanka Olej na vyprážanie Soľ Citrón Postup Lososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky. Jemne z obidvoch strán...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty