Vyprážaný losos sa najlepšie pripavuje, ak je ryba mrazená. Potom sa losos dá dobre nakrájať a nerozpadáva sa pri obaľovaní.
Recept: Vyprážaný losos
Suroviny
- 500 g losos
- 3 vajíčka
- Mlieko
- Hladká múka
- Strúhanka
- Olej na vyprážanie
- Soľ
- Citrón
Postup
- Lososa umyjeme, zbavíme kože a nakrájame na menšie kúsky.
- Jemne z obidvoch strán nasolíme.
- Vajíčka vymiešame s troškou mlieka a soľou. Pripravíme si do osobitných tanierov hladkú múku a strúhanku.
- Lososové filety klasicky obalíme v trojobale – hladká múka, vajíčko a strúhanka.
- Na panvici rozpálime olej a opatrne vkladáme jednotlivé kúsky. Tesne pred vložením ich ešte raz namočíme vo vajíčku.
- Pomaly opekáme z oboch strán do zlatista.
- Vyprážaný losos podávame so zemiakmi alebo zemiakovým šalátom.
Počet porcií: 4
Pozrite sa, ako na to
Tento recept je síce jednoduchý, ale ak si ho chcete aj pozrieť, nech sa páči. Pozrite si aj ďalšie recepty ny youtube kanáli FajnRecepty.