No čo? Zahryzli by ste si aj vy do takého krásneho bravčového rezňa, ako je na obrázku? S našim receptom na Vyprážaný rezeň z bravčového karé sa to určite podarí aj vám.
Recept: Vyprážaný bravčový rezeň
Suroviny
- 700 g bravčového karé bez kosti
- Soľ
- Mletá červená paprika
- Mleté čierne korenie
- Vajcia
- Mlieko
- Hladká múka
- Strúhanka
- Olej alebo tuk na vyprážanie
Postup
- Narežeme mäso na plátky. Dobre vyklepeme na tenko. Okraje pred klepaním narežeme.
- Nasolíme a jemne poprášime paprikou a veľmi jemne korením. Ukladáme rezne na seba. Necháme 20 – 30 minút odstáť.
- Medzitým si pripravíme: Do hlbokého taniera vidličkou rozmiešame vajcia, trošičku mlieka a soli. Na plytké taniere si nasypeme hladkú múku a na druhý strúhanku.
- Rezne začneme obaľovať v trojobale: najprv múka, potom vajíčko a nakoniec strúhanka.
- Na panvici rozpálime olej alebo tuk. Pred tým ako vložíme rezne pražiť do rozpáleného tuku, ešte raz ich obalíme vo vajci.
- Pečieme na miernom ohni prikryté do zlatista z oboch strán.
- Po vybratí ich môžeme ukladať do nádoby prekladané servítkou, aby sa odstránil prebytočný tuk z vyprážania.
- Podávame so zemiakmi alebo ryžou.
Počet porcií: 6