Zapekané kuracie krídelká robím vždy aj v kombinácii s kuracími prsiami, lebo niekto rád obhrýza kuracie krídelká a niekto má radšej kuracie prsia.
Recept: Zapekané kuracie krídelká
Suroviny
- 4 – 6 ks kuracie krídelká
- 3 ks kuracie prsia
- 1,5 kg zemiakov
- Grilovacie korenie (ja dávam Kura grilované)
- Soľ
- 1 Šľahačková smotana
- Olej na vymastenie
Postup
- Zemiaky načistíme a nakrájame na kolieska. Posolíme a premiešame.
- Kuracie krídielká a kuracie prsia umyjeme a kuracie prsia môžeme aj jemne naklepať.
- Vhodnú zapekaciu misu vymastíme a poukladáme zemiaky.
- Kuracie krídelká a prsia nasolíme len z jednej strany (z druhej sa bude dávať grilovacie korenie, ktoré obsahuje aj soľ). Poukladáme posolenou stranou na zemiaky. Vrchnú (neosolenú) stranu mäsa jemne poprášime grilovacím korením. Zalejeme šľahačkovou smotanou.
- Pečieme prikryté vrchný a spodný ohrev 200 °C cca. 1 a pol hodiny, kým nie je mäso mäkké a smotana odparená. Aj zemiaky sa už začnú na okrajoch pripekať. Ak treba, tak ešte pár minút zapečieme odokryté.
Počet porcií: 8