Zapekané kuracie prsia (nazývané aj zapekané kuracie rezne) vás prekvapia tým, že mäso nebude suché, ale pekne šťavnaté. Výbornú chuť dostanete aj tým, že jedlo pomastíte výpekom.
Recept: Zapekané kuracie prsia
Suroviny
- Kuracie prsia
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olej alebo masť
- Papriková pasta, nie pálivá
- Cibuľa
- Maslo
- Kurací bujón
- Syr plátkový alebo nastrúhaný
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na rezne. Potom ich naklepeme, ale nie veľmi natenko.
- Naklepané kuracie rezne posolíme a jemne okoreníme.
- Na panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z oboch strán.
- Pekáč vytrieme olejom alebo masťou, môžeme dať aj olej z výpeku, ak nie je tmavý.
- Rezne natrieme paprikovou pastou a poukladáme do pekáča. Na každý rezeň dáme koliesko narezanej cibule a plátok masla.
- Dáme do rúry a pečieme zakryté na cca 160 – 180 °C. V 1/4 litri vody uvaríme kurací bujón a mäso podlievame počas pečenia.
- Keď sú rezne mäkké, tak dáme na vrch plátky syru, môže byť aj postrúhaný. Znovu dáme do rúry, ale tento krát už neprikryté a zapečieme tak, aby bol syr zlatistý, nie veľmi tmavý.
- Podávame s vhodnou prílohou, napríklad ryžou alebo zemiakmi. Prílohu pomastíme výpekom.
Počet porcií: 6