Recept: Zrbra – Hrnčekový koláč
Tak tento Zebra – Hrnčekový koláč nielen dobre vyzerá, ale aj chutí.
Suroviny
- 4 ks vajcia
- 1 hrnček oleja
- 1 hrnček vlažného mlieka
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 2 PL kakaového prášku
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
Postup
- Do robota dáme vajcia, pridáme cukor a mixujeme na hladkú penu.
- Potom pridáme olej a nie studené mlieko, netreba po lyžiciach, môžeme dať naraz.
- V nádobe rovnomerne zmiešame hladkú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Za stáleho miešania po lyžiciach pridávame do robota.
- Polku hladkého cesta dáme do nádoby, kde bola múka. Do zvyšného v robote pridáme kakaový prášok a vymiešame, aby neboli kakaové hrčky.
- Tortovú formu potrieme tukom a vymúčime polohrubou múkou. Cesto pridávame po polievkových naberačkách vždy do stredu formy. Najskôr biele, potom kakaové a tak dookola. Od množstva cesta závisí hrúbka pruhov.
- Rúru zohrejeme na 180 °C. Dáme formu s cestom a pečieme cca 45 minút. Kontrolujeme.
- Po vybratí necháme vychladnúť a potom nakrájame a podávame.
Počet porcií: 12
Dnes sme išli na kúpalisko a chcela som upiecť jednoduchý a rýchly koláč, po ktorom sa iba “zapráši”. Voľba padla na hrnčekový koláč Zebra. Výsledok ako vidíte stál za to. Je aj kakaový a aj sa v teple netopí. Ak by ste chceli, tak ho ešte môžete navrch cez sitko posypať práškovým cukrom.