Čína – Kura po čínsky
Tento recept na čínu sa môže robiť z kuraťa, ale aj z morčacieho mäsa alebo bravčového mäsa.
Recept: Kura po čínsky
Suroviny
- 1 kura
- 1 PL medu
- 100 g oleja
- 150 g hlávkovej kapusty
- 80 g kukurice
- 80 g hrášku
- 60 g cibule (aj viac)
- Soľ
- Kari korenie
- 4 lyžice sójovej omáčky
Postup
- Kura vykostíme a mäso pokrájame na rezance.
- V hrnci alebo panvici rozpustíme na oleji med. Do karamelu pridáme rezance mäsa a miešajúc opekáme.
- Potom pridáme sójovú omáčku, kari korenie, soľ a opekáme ešte 20 minút. Môžeme podlievať vodou, aby nepriháralo. Prikryté občas premiešame.
- Potom pridáme na rezance nakrájanú kapustu, hrášok a kukuricu. Chvíľu podusíme.
- Na koniec pridáme nakrájanú cibuľu, dobre premiešame. Dáme dole z ohňa a necháme zapariť 10 – 15 minút.
- Podávame s ryžou
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/cina-kura-po-cinsky/724https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kura-po-cinsky.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kura-po-cinsky-300x300.jpgJedlá z mäsaTento recept na čínu sa môže robiť z kuraťa, ale aj z morčacieho mäsa alebo bravčového mäsa. Recept: Kura po čínsky Suroviny 1 kura 1 PL medu 100 g oleja 150 g hlávkovej kapusty 80 g kukurice 80 g hrášku 60 g cibule (aj viac) Soľ Kari korenie 4 lyžice sójovej...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty