4.7
(3)

Tento lahodný likér sme u nás tradične popíjali počas prípravy štedrovečerného menu a všetko sa nám darilo akosi ľahšie a bez nervov 🙂
Nezabudnite však na dôležitú vec, že írsky smotanový krém treba pripraviť aspoň 3 týždne vopred (ideálne aj mesiac), aby sa chute dobre prepojili.
Ak vám vydrží v chladničke, dá sa piť až do apríla 🙂
Ešte malá rada na záver – keď budete otvárať horúce salko, dajte si veľký pozor, okrem toho, že je veľmi horúce, môže začať prudko tiecť z konzervy. Preto konzervu otvárajte veľmi pomaly a opatrne a nad misou – ak sa aj salko začne hneď valiť z konzervy, bude tiecť do misy.

Recept: Írský smotanový krém

Írsky smotanový krém

Suroviny

  • 2 ks salko v konzerve
  • 1 ks mandľový puding (mám osvedčený Dr. Oetker)
  • 1/2 l mlieka
  • Kryštálový cukor
  • 1/2 l rumu


Postup

  1. Do vriacej vody dáme variť zavreté konzervy salka. Necháme na malom ohni variť 2 hodiny v hrnci s pokrievkou
  2. Medzitým si uvaríme puding podľa návodu na sáčku. Necháme ho vychladiť, ale nezabudnime ho často premiešať, aby sa neutvorila na vrchu tá pudingová koža.
  3. V mixéri (stačí ponorný mixér) zmiešame jemne vychladené salko s pudingom a postupne prilievame rum.
  4. Necháme 3 týždne postáť v chladničke, nech sa všetky chute spoja.
  5. Na zdravíčko!

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 3

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/irsky-smotanovy-krem/2917https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/irsky-smotanovy-krem-1024x1024.jpg?v=1588097357https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/irsky-smotanovy-krem-180x180.jpg?v=1588097357LuckaNápojeTento lahodný likér sme u nás tradične popíjali počas prípravy štedrovečerného menu a všetko sa nám darilo akosi ľahšie a bez nervov 🙂 Nezabudnite však na dôležitú vec, že írsky smotanový krém treba pripraviť aspoň 3 týždne vopred (ideálne aj mesiac), aby sa chute dobre prepojili. Ak vám vydrží v chladničke,...LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!