Koložvárska kapusta
Recept: Koložvárska kapusta
Suroviny
- 1 kg kyslej kapusty
- 700 g mletého bravčového mäsa
- 1 šálka ryže
- 2 cibule
- Olej alebo bravčová masť
- Mletá sladká červená paprika
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml kyslej smotany
Postup
- Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a dusíme, kým nie je mäso udusené. Občas premiešame a podlievame vodou, aby neprihorelo.
- Medzi tým si v druhom hrnci popražíme 1 nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu, ktorú sme premyli, aby nebola príliš kyslá. Pridáme 1 ČL mletej červenej papriky, premiešame a podlejeme. Dusíme, kým nie je kapusta mäkká. Pozor, aby sa nerozvarila!
- V treťom hrnci uvaríme ryžu.
- Všetko premiešame, dáme rovnomerne na plech. Navrch rozotrieme kyslú smotanu.
- Pečieme na 190 – 200 °C, kým sa koložvárska kapusta nezapečie.
- Podávame s pyré zemiakmi.
Počet porcií: 8
https://www.fajnrecepty.sk/kolozvarska-kapusta/424https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kolozvarska_kapusta-1024x1024.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/kolozvarska_kapusta-180x180.jpgJedlá z mäsamleté mäsoRecept: Koložvárska kapusta Suroviny 1 kg kyslej kapusty 700 g mletého bravčového mäsa 1 šálka ryže 2 cibule Olej alebo bravčová masť Mletá sladká červená paprika Soľ Mleté čierne korenie 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany Postup Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty