4
(5)

Recept: Slimáky z lístkového cesta

Hotové slimáky z lístkového cesta Pečieme na plechu s papierom

Suroviny

  • 1 lístkové cesto, mrazené alebo chladené
  • Mäkký syr, dobre roztierateľný
  • Kečup
  • 100 g šunky, na tenko nakrájanej
  • 100 – 150 g tvrdého syru


Postup

  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na cca 2 – 3 mm.
  2. Natrieme mäkkým syrom a kečupom.
  3. Naukladáme šunku a posypeme tvrdým syrom nastrúhaným na drobno (cca 3/4 minieme, zvyšok si necháme na posypanie).
  4. Cesto stočíme do valca.
  5. Nakrájame ostrým nožom na kolieska asi tak 8-10 mm.
  6. Poukladáme na plech s papierom na pečenie.
  7. Na vrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.
  8. Pečieme na teplovzdušnej 160 °C cca 10 – 15 minút, alebo aj horný dolný ohrev na 180 °C.
  9. Po vybratí z rúry dáme vychladnúť do vhodnej misky. Podávame po vychladnutí.

Počet porcií: 20


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hlasov: 5

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/slimaky-z-listkoveho-cesta/1075https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/slimaky-listkove-cesto.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/slimaky-listkove-cesto-180x180.jpgKucharkaKoláče, zákuskyRecept: Slimáky z lístkového cesta Suroviny 1 lístkové cesto, mrazené alebo chladené Mäkký syr, dobre roztierateľný Kečup 100 g šunky, na tenko nakrájanej 100 - 150 g tvrdého syru Postup Lístkové cesto rozvaľkáme na cca 2 - 3 mm. Natrieme mäkkým syrom a kečupom. Naukladáme šunku a posypeme tvrdým syrom...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!