Talianska paradajková polievka
Táto talianska paradajková polievka musí byť príjemne hustá, preto určite použite aspoň dve konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Je úplne jedno, či sú paradajky celé alebo krájané, keďže na konci sa polievka pomixuje. Dostať aj konzervy, kde je už k paradajkám pridaná bazalka, v takom prípade drvenú bazalku nedávame alebo jej dáme menej.
Recept: Talianska paradajková polievka
Suroviny na taliansku paradajkovú polievku
- 1 cibuľa
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- Olivový Olej
- 2 konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave 240/400 g
- 500 ml paradajkový pretlak
- 1 bobkový list
- 1 ČL provensálskych bylín
- 1 ČL drvenej bazalky
- Soľ
- Cukor
- Strúhaný parmezán alebo iný tvrdý syr – nemusí byť
Postup na taliansku paradajkovú polievku
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. V hrni rozohrejeme olivový olej a cibuľu opražíme pár minút do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu ešte popražíme. Premiešame, aby sa cesnak nezačal prichytávať.
- Pridáme do hrnca dve plechovky lúpaných paradajok, paradajkový pretlak a vodu. Taktiež pridáme bobkový list, provensálske byliny a drvenú bazalku (ale len v prípade, že sme nepoužili paradajky s bazalkou v konzerve). Premiešame a varíme na malom plameni asi 30 minút.
- Polievku odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Vyberieme bobkový list – toto nezabudnime 🙂 a ponorným mixérom pomixujeme. Nie úplne, ale tak aby sem tam ostali malé kúsky paradajok.
- Dochutíme soľou a cukrom.
- Paradajkovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným parmezánom alebo aj iným tvrdým syrom.
Počet porcií: 10
Postup prípravy tejto talianskej polievky z paradajok si môžete pozrieť aj v nasledovnom videu.
Pozrite si video recept a uvidíte, aké je to jednoduché.
https://www.fajnrecepty.sk/talianska-paradajkova-polievka/2673https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/talianska-paradajkova-polievka.jpg?v=1584792460https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/talianska-paradajkova-polievka-180x180.jpg?v=1584792460PolievkyTáto talianska paradajková polievka musí byť príjemne hustá, preto určite použite aspoň dve konzervy lúpaných paradajok v paradajkovej šťave. Je úplne jedno, či sú paradajky celé alebo krájané, keďže na konci sa polievka pomixuje. Dostať aj konzervy, kde je už k paradajkám pridaná bazalka, v takom prípade drvenú bazalku...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty