4.3
(26)

Výborné, ľahké tuniakové cestoviny, tuším by sme ich mohli zaradiť aj do kategórie zdravých jedál 🙂 Ideálne v lete a chutné sú dokonca aj studené.
Ešte malý postreh ohľadom bazalky: ak nenájdete doma vňať, kľudne ju vynechajte, ale určite doporučujem pridať aspoň sušenú bazalku. Ak máte čerstvú bazalku, sušenú nedávajte, ale čerstvú primiešajte až nakoniec.

Recept: Tuniakové cestoviny

Tuniakové cestoviny

Suroviny

  • Olivový olej
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • 1 ks konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 ks konzerva lúpané paradajky
  • Trošku cukru
  • Soľ
  • Bazalka
  • Čierne olivy (kto má rád)
  • Uvarené cestoviny (penne, vrtuľky, motýliky) – množstvo podľa počtu stravníkov
  • Postrúhaný tvrdý syr


Postup

  1. Na olivovom oleji krátko opražíme cesnak rozpolený na polovice a petržlenovú vňať.
  2. Potom cesnak vyberieme, pridáme tuniaka a dusíme asi 2 minútky.
  3. Napokon pridáme pokrájané lúpané paradajky z konzervy (ak máte čerstvé, doporučujem potom také poriadne dozreté a sladké, samozrejme ich nezabudnite olúpať), dáme trošku cukru, soľ, sušenú bazalku. Dusíme max. 5 minút.
  4. Nakoniec pridáme pokrájané olivy.
  5. Ešte horúce cestoviny zmiešame s omáčkou a ihneď pridáme postrúhaný syr. Ešte raz premiešame a cestoviny sú hotové.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hlasov: 26

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/tuniakove-cestoviny/2941https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Tuniakove-cestoviny.jpg?v=1588337430https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Tuniakove-cestoviny-180x180.jpg?v=1588337430LuckaJedlá bez mäsaVýborné, ľahké tuniakové cestoviny, tuším by sme ich mohli zaradiť aj do kategórie zdravých jedál 🙂 Ideálne v lete a chutné sú dokonca aj studené. Ešte malý postreh ohľadom bazalky: ak nenájdete doma vňať, kľudne ju vynechajte, ale určite doporučujem pridať aspoň sušenú bazalku. Ak máte čerstvú bazalku, sušenú nedávajte,...LuckaLucka lucia.liptakova1ATgmail.com@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!